пʼятниця, 06 травня 2022 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна зможе тренувати солдатів Великої Британії після війни з Росією - міністр

Україна зможе тренувати солдатів Великої Британії після війни з Росією - міністр
Досвід української армії буде корисним для королівських військ. Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Після закінчення війни з Росією Велика Британія може запросити українських військових для навчання британських солдатів.

Уроки, що були засвоєні з боротьби з російськими танками й літаками за допомогою зброї, яку постачає Захід, будуть корисними для британських військ, заявив міністр оборони Бен Воллес під час відвідин британських військ на військових навчаннях у Фінляндії, пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО зробили важливе попередження щодо 8-9 травня

"Українські війська можуть багато чому нас навчити. Кожен день - це день навчання для нас і українців. Я думаю, ви можете передбачати, що український досвід використовуватиметься для навчання наших військ", - заявив він.

Воллес додав, що використання ними методів ведення бойових дій у населених пунктах, засобів радіоелектронної боротьби, розгортання протиповітряної оборони, використання слабкостей Росії вкрай важливі для Великої Британії.

"Британська навчальна місія на території України "Орбіталь" лише припинена і може відновитися одного чудового дня. Це навчальне завдання, яке триває з моменту вторгнення Росії в Україну 2014 року, забезпечує підтримку близько 22 тисяч українських військових", - підкреслив він.

У каліфорнійському Національному навчальному центрі міноборони США почали масштабні військові навчання, які проводять, використовуючи ситуації російського вторгнення в Україну. Готуються до боїв із противником типу Росії або Китаю з використанням уроків війни РФ проти України.

Навчають у підготовчому центрі у Форт-Ірвіні, де російськомовні рольовики зображують представників ворожої держави, які контролюють вигадане місто Уджен і постійно поширюють в соцмережах дезінформацію проти бригади американських військових, які готуються атакувати місто.

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе тренувати солдатів Великої Британії після війни з Росією - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі