неділя, 30 жовтня 2022 22:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна, Туреччина та ООН погодили рух суден із зерном попри незгоду РФ

Україна, Туреччина та ООН погодили рух суден із зерном попри незгоду РФ
Судно Ikaria Angel не може вивезти зерно із українського порту через російську блокаду. Фото: Getty Images

У неділю, 30 жовтня, Україна, Туреччина та ООН погодили рух 14 суден у Чорному морі у рамках "чорноморської ініціативи", участь в якій тимчасово призупинила РФ.

Це рішення було повідомлено Росії. Про це повідомляє Спільний координаційний центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Параноїдальна маячня" – Данілов різко відреагував на вихід РФ із "зернової угоди"

"Спільний координаційний центр повідомив, що Київ, Анкара та ООН погодили рух 14 суден у Чорному морі у понеділок у межах "чорноморської ініціативи", – йдеться у повідомленні.

Також у СКЦ заявили, що у неділю з українських портів у межах "зернової угоди" вийшли шість суден, але вони ще не увійшли до гуманітарного коридору.

Країна-агресорка Росія у неділю, 30 жовтня, перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

Міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито "атакували" Севастопольську бухту в суботу, 29 жовтня, були запущені з узбережжя неподалік Одеси.

Там також зазначили, що один з них запустили з борту корабля, залученого у вивезенні агропродукції з України "зерновим коридором". Таку заяву міноборони країни-агресорки опублікувало 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Україна, Туреччина та ООН погодили рух суден із зерном попри незгоду РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі