субота, 06 травня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може контратакувати: в ISW проаналізували ситуацію в Бахмуті

Україна може контратакувати: в ISW проаналізували ситуацію в Бахмуті
У Бахмуті українські війська відбивають російські атаки. Фото: hromadske.ua

Нині точно невідомо, чи справді ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вийде з Бахмута 10 травня.

Можливо, він зробив таку заяву в останній відчайдушній спробі заручитися підтримкою російського міноборони. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, якщо бойовики "Вагнера" таки відійдуть, то їм, ймовірно, знадобиться обладнання російського міноборони для захисту та полегшення відходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Російським військовим бракує резервів, необхідних для комплектування позицій, які бойовики "Вагнера" можуть залишити в Бахмуті.

"Масштабні втрати, понесені ПВК "Вагнера" у Бахмуті заради тактичних здобутків, а також загальний перехід російських військових до більш обережної позиції, готуючись до оборонних операцій, схоже, створюють для українських сил можливості для плідних контратак у різних районах", ‒ йдеться у повідомленні.

Українські війська, ймовірно, вже використовують деякі з цих можливостей. Але аналітики ISW не вважають, що ці контратаки обов'язково є частиною очікуваного контрнаступу.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 6 травня Генеральний штаб Збройних сил України.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, де українські захисники тримають оборону. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Зараз ви читаєте новину «Україна може контратакувати: в ISW проаналізували ситуацію в Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі