четвер, 16 квітня 2020 11:09

Українці влаштували протест проти обсервації

Українці влаштували протест проти обсервації
На кордоні влаштували протест проти обсервації. Фото: izvestia.kiev.ua

Українці, які повернулися з Польщі через пункт пропуску "Ягодин", прямо на кордоні влаштували протест проти обсервації.

Тоді в країну в'їхали понад 350 осіб. Ніхто з них не погодився самоізолюватися, передає 5.ua.

"Вони обмежували рух транспорту, але поліція втрутилася й у найкоротші терміни дорогу розблокували", - розповів начальник Нацполіціі Волинської області Юрій Крошко.

Проти порушників склали протоколи. Їм загрожує штраф від 17 до 51 тис. грн, а також арешт до пів року або обмеження волі до 3 років. Крім того, в разі зараження і смерті людини через порушення правил карантину передбачено ув'язнення до 8 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чи потрібно платити українцям за перебування в обсервації

Для обсервації українців, які повертаються з-за кордону, підготували готель в декількох сотнях метрів від кордону. Майже пів сотні номерів готові до заселення. Людей обіцяють годувати. Перебування на обсервації, а також маски, рукавички, всі необхідні кошти оплачує держава.

На Волині передбачено 9 пунктів для обсервації. Поки що в них не заселили жодного українця, які повернулися з-за кордону.

Заступник голови Волинської ОДА Тетяна Щербак наголошує, що всіх, хто повернувся в Україну, попередили про відповідальність. Надалі ними займеться поліція.

В Херсонській області 17 громадян, які повернулися з тимчасово окупованого Криму, самовільно залишили центр обсервації. Правоохоронці склали стосовно цих осіб адміністративні протоколи про порушення правил карантину.

Зараз ви читаєте новину «Українці влаштували протест проти обсервації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі