вівторок, 03 січня 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з моря ‒ у ЗСУ розповіли про підготування росіян до нових атак

Загроза з моря ‒ у ЗСУ розповіли про підготування росіян до нових атак
У Чорному морі поки немає російських ракетоносіїв. Фото: armyinform.com.ua

Російські військові готуються до нової ракетної атаки на Україну, зокрема з Чорного моря.

Але там їм заважає шторм, розповіла в ефірі національного телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW з'ясували, який ефект матимуть для РФ масовані атаки на Україну

За її словами, через шторм у Чорному морі ворогу важко утримувати там багато кораблів. Нині в морі чергує п'ять російських суден. Серед них немає носіїв крилатих ракет.

"Ракетоносії перебувають у пунктах базування і там триває якийсь процес. Можливо, нової підготовки з огляду на календар і перспективи того самого Різдва. Ми усвідомлюємо можливість і ймовірне підготування до цих "скреп" чергових. Але це нескоро буде, тобто ще дві ‒ три доби нам ракетна небезпека критична з моря не загрожує", ‒ розповіла Гуменюк.

Однак, за її словами, загарбники можуть атакувати іранськими дронами.

Росії треба час, щоб підготуватися до наступної ракетної атаки. Уже використали значну кількість "Калібрів" з ракетоносіїв. Кораблів у Чорному морі суттєво поменшало, повідомила керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Країна-агресорка Росія зіткнулася із дефіцитом ракет. На озброєнні в окупантів залишилося крилатих ракет на два-три потужні масовані удари по Україні. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з моря ‒ у ЗСУ розповіли про підготування росіян до нових атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі