неділя, 22 січня 2023 18:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ створюють нові військові частини: Наєв сказав навіщо

У ЗСУ створюють нові військові частини: Наєв сказав навіщо
В Україні створюють нові військові частини на тлі очікуваного постачання західних танків, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

В Україні створюють нові військові частини на тлі очікуваного постачання західних танків.

Від боєготовності цих частин залежатимуть подальші дії української армії у боротьбі з російським агресором. Про це у коментарі CNN повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Leopard змінять ситуацію на фронті ‒ у Зеленського розповіли

"Звичайно, нам потрібна велика кількість західних танків. Вони набагато кращі за радянські зразки і можуть допомогти нам просунутися. Ми створюємо нові військові частини. І від їх боєготовності залежатимуть наші подальші дії. Тому допомога Заходу є надзвичайно важливою", – сказав Наєв.

За його словам, українським військовим необхідно навчитися користуватися новою технікою.

"Весь підрозділ має бути оснащений однаковою машиною, тому цілий батальйон, наприклад, має бути оснащений БМП Bradley, або Leopard – якщо ми їх отримаємо", – додав генерал-лейтенант.

Колишня міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт перед відставкою заборонила проводити інвентаризацію танків Leopard і Leopard 2. А новопризначений міністр оборони Борис Пісторіус на саміті "Рамштайн" повідомив, що розпорядився перевірити запаси танків Leopard 2 в Німеччині.

Слова Пісторіуса викликали здивування, оскільки Україна просить танки Leopard вже майже рік. Причиною наказу Ламбрехт джерела вважають бажання уникнути додаткового тиску на німецький уряд.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ створюють нові військові частини: Наєв сказав навіщо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі