неділя, 22 січня 2023 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Як Leopard змінять ситуацію на фронті ‒ у Зеленського розповіли

Як Leopard змінять ситуацію на фронті ‒ у Зеленського розповіли
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк розповів, що зміниться на фронті після отримання сучасних танків. Фото: itc.ua

Отримавши німецькі танки Leopard, Україна може пришвидшити темпи бойових дій.

Війну також можна буде локалізувати у межах окупованих територій. Про це у коментарі CNN розповів радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Водночас він наголосив, що розчарований через затримку з постачаннями танків.

"Ми розуміємо, що у деяких країнах є заборони. Але що повільніше це відбувається, то більше гине наших солдатів і мирних жителів. Було б важливим, якби Німеччина зайняла тут лідируючу позицію", ‒ сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібні танки до того, як РФ підготує новий наступ — Маркарова

За його словами, німецькі танки Leopard та інші сучасні машини допоможуть прискорити темпи війни.

"Від 300 до 400 таких танків насправді перевершили б 2000–3000 радянських танків… Це різко прискорило б темп війни і дало старт завершальним її етапам", ‒ пояснив Подоляк.

На його думку, постачання танків українським військам локалізує бойові дії і допоможе зменшити лінію фронту.

"Війна не розшириться, а залишиться на окупованих територіях і буде вирішена танковою війною", ‒ наголосив Подоляк.

Він очікує, що партнери все ж досягнуть угоди про постачання танків і ракет великої дальності. Адже Росія "збирається залучити набагато більше військ, багато застарілої радянської техніки і все, що у них лишилося".

Позиція Німеччини щодо постачання танків Leopard 2 Україні є неприйнятною, вважає прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він наголосив, що "війна тут і зараз" й техніка потрібна Україні терміново. Про це глава польського уряду сказав у коментарі PAP.

Керівники міністерств закордонних справ країн Балтії терміново звернулися до Німеччини зі спільною заявою. Країни закликали ФРН негайно надати Україні танки Leopard 2, повідомив 21 січня очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Як Leopard змінять ситуацію на фронті ‒ у Зеленського розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі