неділя, 05 березня 2023 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ попередили про можливі точкові удари окупантів

У ЗСУ попередили про можливі точкові удари окупантів
Наталія Гуменюк попередила українців про можливі ракетні пуски та закликала не нехтувати сигналами тривоги. Фото: "Укрінформ"

Росія продовжує готуватися до ракетних атак.

На це вказує кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря, зокрема і підводних. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 5 березня, передає Gazeta.ua.

Вона не виключає, що ворог може завдати точкових ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія застосувала проти України нову небезпечну бомбу ‒ експерти

"Якою вона буде (ракетна атака РФ. – Gazeta.ua) – це вже залежить від тої тактики, яку обере командування ворога. Тому що вони вже зрозуміли, що масовані атаки – це не той результат, на який очікують. Це великі витрати і мала віддача. Тому, скоріш за все, вони використовуватимуть точкові атаки так, як це було по Кременчуцькому району", – сказала Гуменюк.

У разі точкових атак ворог підіймає у повітря авіацію. Також тримає напоготові ракетоносії у морі. Таким чином окупанти намагаються відвернути увагу української протиповітряної оборони, пояснила військова.

Вона попередила українців про можливі ракетні пуски та закликала не нехтувати сигналами тривоги.

Востаннє Росія масовано атакувала ракетами Україну вранці 10 лютого. Росіяни випустили ракети Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. З понад 100 випущених ракет – 61 збили сили ППО.

Зазвичай окупанти між масованими обстрілами витримують паузу до двох тижнів. За цей час накопичують ракети. Збільшення інтервалів між ракетними ударами по Україні може свідчити про намагання ворога змусити українців розслабитись, казала Наталія Гуменюк.

Масовані ракетні атаки по Україні можуть залишитися у минулому. Зараз Росія знаходиться на етапі пошуку нової тактики, повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ попередили про можливі точкові удари окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі