четвер, 25 серпня 2022 19:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського повідомили, скільки росіян незаконно знаходяться в Криму

У Зеленського повідомили, скільки росіян незаконно знаходяться в Криму
У тимчасово окупованому РФ Криму перебуває до 800 тис росіян, які потрапили на півострів незаконно - Ташева. Фото: 24 канал

У тимчасово окупованому РФ Криму перебуває до 800 тис росіян, які потрапили на півострів незаконно.

Про це повідомила представниця президента в Криму Таміла Ташева. Вона також зауважила, що поки невідомо, який статус після деокупації отримає Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запитали, як вони ставляться до мешканців окупованих Криму і Донбасу

"Ми детально не прописували у цьому плані (Стратегії деокупаціі Криму Gazeta.ua) питання громадянства та прав громадян РФ, які приїхали на територію півострова і перебувають там незаконно. Від 500 до 800 тисяч їх (росіян Gazeta.ua), деякі експерти називають такі цифри", – повідомила Ташева.

Щодо статусу півострова після деокупації, то, за словами Ташевої, це може бути автономна республіка, як раніше, або звичайний регіон з окремим статусом для Севастополя.

Збройні сили України, щойно з'явиться можливість, вдарять по Кримському мосту. Його Росія використовує для підвезення підкріплення своєї армії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк дав зрозуміти, що Україна розглядає Кримський міст, який з'єднує анексований півострів з Росією, як законну військову ціль. "Це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії в Криму. Такі об'єкти мають бути знищені", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського повідомили, скільки росіян незаконно знаходяться в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі