середа, 24 серпня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців запитали, як вони ставляться до мешканців окупованих Криму і Донбасу

Ставлення до жителів окупованих Росією Криму й Донецької та Луганської областей продовжує погіршуватися серед українців.

Зокрема, до мешканців Кримського півострову позитивно ставляться 22%, негативно – 23%, нейтрально – 45%. Для порівняння, у квітні оцінювали ставлення як позитивне – 41%, негативне – 14%, нейтральне – 40%. Такими є дані опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося 17-18 серпня серед 1 тис. українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які події утверджували державність України за час незалежності – добірка

До жителів ОРДЛО позитивно ставляться 14%, негативно – 47%, нейтрально –32%. А в квітні респонденти відповідали так: позитивно – 27%, негативно – 31%, нейтрально – 37%.

Автор: ratinggroup.ua
  Ставлення до жителів окупованих Росією Криму й Донецької та Луганської областей продовжує погіршуватися серед українців
Ставлення до жителів окупованих Росією Криму й Донецької та Луганської областей продовжує погіршуватися серед українців

Понад 90% опитаних вірять у перемогу у війні, яку веде Російська Федерація проти України вже майже пів року.

Не вірять або швидше не вірять у перемогу 4% респондентів. Такими є дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" й Центру Разумкова, що проводили з 5 до 12 серпня серед 2024 респондентів.

31% з тих, хто вірить у перемогу України над Росією, вважають, що вона станеться до кінця цього року. 34% вважають, що вона настане через рік - два. Ще 7% переконані, що для цього знадобиться від трьох до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Українців запитали, як вони ставляться до мешканців окупованих Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі