пʼятниця, 03 лютого 2023 20:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського сказали, які види озброєння необхідні Україні на даному етапі війни

У Зеленського сказали, які види озброєння необхідні Україні на даному етапі війни
Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав три види зброї, які необхідні Україні на даному етапі війни. Фото: ОП

На даному етапі війни Україна потребує три види озброєння.

Це – далекобійні ракети, бронетехніка та штурмова авіація. Про це в інтерв'ю NV заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"Перше – далекобійні ракети, які дозволять знищити тилову логістику в Росії, превентивно зменшать наступальні можливості РФ. Друге – бронетехніка, яка дозволяє швидко зламати перший, другий ешелон російської оборони, широко зайти вже на всю територію, яку треба деокупувати", – зазначив він.

Третім видом, за словами Подоляка, є штурмова авіація, яка суттєво покращить захист наших штурмових загонів, які будуть йти на територію, щоб її деокупувати.

За словами радника голови ОП, у ЗСУ був дуже ефективний період на початку використання HIMARS, коли склади, бази та казарми окупантів були набагато ближче до фронту.

"І це дало вкрай суттєвий ефект. Дуже швидке знищення забезпечення, тилової інфраструктури, логістики російської армії різко погіршили її боєздатність", – пояснив він.

Подоляк додав, що зараз "бази, казарми, концентрації ресурсів і живої сили розташовані на відстані 150 км плюс" від лінії фронту, тому українській армії необхідні далекобійні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков повідомив позитивні новини щодо надання Україні тактичної авіації

Також він пояснив, що штурмова авіація – це авіація яка на наднизьких висотах може прикривати наші наступальні загони.

"Тобто наших хлопців, які йдуть вперед, знищуючи російське озброєння та окупантів ближче до лінії фронту", – сказав він.

Радник голови ОП зазначив, що проблема з такою авіацією у тому, що навчання її використанню триває навіть довше, ніж навчання використанню танків.

У відповідь на уточнююче запитання Подоляк підтвердив, що йдеться не про винищувачі F-16, які "вирішують свої завдання".

Він погодився з тим, що як штурмову авіацію українські військові могли б застосувати гелікоптери Apache.

"Аpache – це інструмент, який підходить абсолютно під цей етап війни", – підкреслив Подоляк.

У Сполучених Штатах Америки повідомили про новий пакет військової допомоги для України.

Пакет розміром $2,2 млрд включає протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні і далекобійні ракети для HIMARS. Про це у п'ятницю заявив бригадний генерал Військово-повітряних сил США Патрік Райдер.

З часу початку повномасштабної російської агресії США надали Україні військової допомоги на $29,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського сказали, які види озброєння необхідні Україні на даному етапі війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі