вівторок, 14 червня 2011 16:22

У Туреччині заарештували 3-х осіб через отруєння російських туристів

У Туреччині заарештували 3-х осіб через отруєння російських туристів

У Туреччині суд видав санкцію на арешт трьох місцевих жителів, які, за версією слідства, причетні до отруєння росіян неякісним алкоголем. Хто саме заарештований, невідомо.

Раніше повідомлялося, що за підозрою в причетності до справи про отруєння затримали 22 людини, проте потім відпустили їх під підписку про невиїзд.

Масове отруєння росіян сталося під час вечірки на яхті. Про інцидент стало відомо 27 травня. У лікарні зі скаргами на отруєння звернулися близько 20 осіб, четверо з них померли. Дві жінки і один чоловік померли в лікарнях Туреччини, а ще одна дівчина долетіла до Москви і померла в столичній клініці.

За офіційною версією, причиною отруєння став вироблений на Північному Кіпрі віскі з високим вмістом метилового спирту. У ході розслідування в Туреччині вилучили сім тисяч пляшок контрафактного алкоголю.

Турецька влада кваліфікувала подію з росіянами як вбивство. "Той, хто додавав в спиртне метанол, знав, що він додає отруту, і що можуть загинути люди", - заявив радник з культури і туризму посольства Туреччини в Москві Джеляль Килич.

Слідчий комітет Росії веде власне розслідування інциденту з отруєнням громадян РФ. Кримінальну справу порушено за статтею 238 КК РФ ("Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки").

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині заарештували 3-х осіб через отруєння російських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі