понеділок, 17 червня 2024 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У росіян великі втрати: полковник ЗСУ розповів про бої на Харківському напрямку

У росіян великі втрати: полковник ЗСУ розповів про бої на Харківському напрямку
Полковник ЗСУ Юрій Повх розповів про обстановку на Харківському напрямку. Фото: armyinform.com.ua

На Харківському напрямку тривають бойові дії.

Російські окупаційні війська атакують, зокрема у Вовчанську. Про це сказав речник оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Збройних сил України, полковник Юрій Повх в ефірі телемарафону, повідомила Gazeta.ua.

"Там ворог, незважаючи на втрати, далі продовжує кидати у бій підрозділи 138-ї мотострілецької дивізії шостої армії Ленінградського військового округу", - розповів Повх.

Протягом минулої доби відбулося шість бойових зіткнень, дев'ять авіаційних ударів, 19 ударів дронами-камікадзе і 279 ворожих обстрілів. Втрати ворога становили 175 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифра астрономічна: НАТО назвало втрати росіян на Харківському напрямку

"На нашій ділянці відповідальності ворог втратив два знищених автомобілі і шість пошкоджених та одиницю спеціальної техніки. Треба віддати належне нашій героїчній піхоті, яка утримує позиції. Справа в тому, що ворог не шкодує боєприпасів, не шкодує авіаційних боєприпасів. Відтак обстановка досить складна, але контрольована", - сказав Повх.

За минулу добу знищено 33 укриття особового складу росіян, один пункт боєкомплекту та одну пускову установку БпЛА ворога, повідомив полковник ЗСУ.

Протягом цієї доби відбулось 52 бойові зіткнення. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському напрямку, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У росіян великі втрати: полковник ЗСУ розповів про бої на Харківському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі