субота, 24 червня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розкрили усі подробиці нічної атаки РФ

Вночі Повітряні сили знищили над Україною 41 крилату ракету та два ударні дрони.

Росія 24 червня вдарила по території країни крилатими ракетами повітряного базування із бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування "Калібр" та ударними дронами Shahed-136/131. Ворог випустив понад 50 ракет, заявив у суботу вранці в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Ми мали атаку 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95 із району Каспію. Випустили вони 40 ракет Х-101/Х-555 цього разу. Потужна нічна атака. Росіяни також залучили бомбардувальники Ту-22М3, випустивши дев'ять ракет Х-22, які заходили на ціль по балістичній траєкторії. Також окупанти з акваторії Чорного моря випустили дві крилаті ракети "Калібр" морського базування", – сказав він.

Ракети Х-22 російські терористи спрямували у напрямку Дніпра та Кривого Рогу. Ігнат наголосив, що ці ракети ЗСУ поки не можуть збивати, бо для цього необхідні сучасні системи озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти з новою силою атакували Херсон: багато жертв (фото 18+)

Автор: Повітряні сили
  Цієї ночі противник завдав ракетного удару по території України крилатими ракетами
Цієї ночі противник завдав ракетного удару по території України крилатими ракетами

Із півдня противник атакував двома іранськими ударними дронами Shahed. Обидва дрони-камікадзе ліквідували ЗСУ.

До відбиття повітряної атаки було залучено підрозділи зенітних ракетних військ, авіацію, мобільні вогневі групи повітряних командувань "Центр", "Південь" та "Схід" Повітряних сил Збройних сил України.

Сьогодні, 24 червня, близько 1:00 російські терористи запустили крилаті ракети по Україні. Тривога охопила всі області. Вибухи пролунали на Харківщині, Дніпропетровщині, Київщині.

У столиці уламки ракети РФ влучили в автомобільну стоянку, а також у верхні поверхи багатоповерхівки. Відомо про щонайменше трьох загиблих.

Кількість постраждалих внаслідок російської атаки на столицю зросла до 11 осіб. Трьох із них госпіталізовано, решті надали допомогу на місці.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розкрили усі подробиці нічної атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі