вівторок, 26 червня 2018 17:38

У поліції не підтвердили напад на ромів у Києві

У поліції не підтвердили напад на ромів у Києві
Представники "Немезіди" показали коктейль Молотова та саморобну вибухівку з кульками, які кидали у табір ромів у Києві. Фото - @nemezida_ua / Telegram

У поліції Києва заявили, що поблизу станції метро Академмістечко протягом останнього часу не відбувалися погромив ромських поселень, попри відповідні повідомлення у соцмережах та низці ЗМІ.

Також у поліції заперечують, що на вказаній локації взагалі були якісь ромські поселення. Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Яна Семенюк, передає ТСН.

"Ми не отримували повідомлень ні від місцевих жителів, ні від нібито постраждалих", - заявила Семенюк.

Водночас представники організації "Немезіда" у своєму Telegram-каналі заявили, що скоїли збройний напад на табір ромів поблизу Академмістечка. За їхніми словами, тут розташовувалися майже 20 помешкань цієї нацменшини та нібито на ромський табір поскаржилися місцеві жителі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кривавому нападі на ромів угледіли російський слід

Представники "Немезіди" зазначають, що нібито через проблеми з камерою та законом вони можуть опублікувати лише маленький відеофрагмент, на якому вони "пригощають циган вибуховими подарунками".

"Але поза камерою нам вдалося прорватися у серце табору та підпалити ще декілька наметів, частуючи негідників звеселяючим газом", - зазначається у повідомленні.

"Немезидівці" вже не вперше здійснюють спроби подібних нападів на поселення ромів. Так, у квітні цього року вони брали учать у декількох рейдах на ромські табори, а також у підпалі циганського будинку на Русанівських Садах у Києві. Тоді "коктейль Молотова" кинули в приміщення, де перебувала мати з дітьми.

23 червня близько опівночі невідомі особи напали на табір ромів у Львові. Внаслідок атаки загинула одна людина. Ще 4 осіб, серед яких - навіть дитина, отримали поранення. Правоохоронці затримали усіх причетних до нападу, серед них - 20-річний організатор атаки. Вилучили речові докази, зокрема ніж, від удару якого загинув 24-річний чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У поліції не підтвердили напад на ромів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі