субота, 05 листопада 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО оцінили ризики повторного закриття "зернового коридору"

У НАТО оцінили ризики повторного закриття "зернового коридору"
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ оцінив можливість повторного закриття "зернового коридору". Фото: Getty Images

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ оцінив можливість повторного закриття "зернового коридору".

За його словами, ризики повторного призупинення експорту продовольства з України "зерновим коридором" зберігаються, адже триває війна. Про це він заявив в інтерв'ю Haberturk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ говорив з Ердоганом про зернову угоду

"Доки триває війна, такі ризики зберігаються. Для боротьби з голодом необхідно доставляти на світові ринки зерно з України. Зернова угода щодо цього надзвичайно важлива. Але й війну слід припиняти", – наголосив він.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

2 листопада президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" в "зерновій угоді".

Відновлення участі РФ у "зерновій угоді" – це вагома перемога України на ґрунті дипломатії. Україна і весь світ наочно продемонстрували РФ, що її шантаж ні до чого не призводить. Свою роль відіграла й принципова позиція світової спільноти, зокрема, ООН і Туреччини, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 2 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО оцінили ризики повторного закриття "зернового коридору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі