пʼятниця, 09 серпня 2024 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Курській області РФ наступає одна з найкращих українських бригад - Forbes

У Курській області РФ наступає одна з найкращих українських бригад - Forbes
Українські війська продовжують наступ у Курській області РФ. Фото: pravda.com.ua

До українського наступу в Курській області РФ приєдналася одна з найкраще оснащених і найшвидших бригад ЗСУ - 80-та десантно-штурмова.

Про це свідчать оприлюднені відеокадри, пише Forbes.

"На відео, що поширилося в соціальних мережах у четвер, зафіксовано, як танк Т-64БВ або Т-80БВ, саперна машина УР-77, інженерна машина ІМР-2, а також БТР-80 і колісні бронетранспортери Stryker американського виробництва проїжджають повз українську мінометну бригаду. З контексту зрозуміло, що на відео зафіксовані перші моменти серйозного українського наступу на російські позиції", - йдеться у публікації.

За інформацією видання, таке поєднання колишніх радянських і колишніх американських машин є тільки у 80-й десантно-штурмовій бригаді. Її участь у боях підкреслює масштаб української операції з вторгнення в Курську область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герасимов не поінформував Путіна про операцію України в Курській області - ЗМІ

Видання зазначає, що раніше проукраїнські сили вже здійснювали рейди через кордон на південь Росії. Але вони були невеликими за масштабом і ніколи не тривали більше кількох днів. Найбільше вони були спрямовані на те, щоб поставити російських лідерів у незручне становище.

Однак, нинішня українська операція відрізняється від інших. У ній беруть участь щонайменше три бригади, кожна з яких налічує до 2 тис. військовослужбовців: 22-га і 88-та механізовані бригади та 80-та десантно-штурмова бригада.

"З кожною годиною стає дедалі зрозуміліше, що те, що відбувається в Курську, - не рейд: це дійсно вторгнення", - йдеться в статті.

Те, що українці вкладають у це вторгнення значні ресурси, не гарантує його успіху. Адже проти 10 тис. українських військовослужбовців може виступити російське Північне угруповання військ, яке налічує близько 48 тис. військових.

Однак, зараз Північне угруповання зав'язло у Вовчанську за 90 миль на південний схід від Суджі, російського прикордонного міста, що є центром українського вторгнення.

У Forbes зазначають, що таким чином, очевидно, що українські бригади навмисно перетнули кордон у тому місці, де Північне угруповання військ було найнижчим за чисельністю.

"Те, чи вдасться Північному угрупованню військ перекинути сили до Суджі і наскільки швидко, може стати вирішальним фактором у результаті триденного українського вторгнення. Якщо росіяни діятимуть швидко, вони зможуть уповільнити або навіть звести нанівець успіхи українців. Якщо ж вони рухатимуться повільно, то можуть втратити набагато більшу частину Курської області через наступаючі українські колони", - йдеться у статті.

Українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

У ніч проти 9 серпня у Курській області прогриміли потужні вибухи. Поблизу села Октябрське Рильського району було знищено на марші колону бронетехніки РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Курській області РФ наступає одна з найкращих українських бригад - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі