середа, 17 липня 2024 22:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кринках за дев'ять місяців зникли безвісти 788 українських військових

Під час оборони села Кринки у Херсонській області в період з жовтня 2023-го по кінець червня 2024-го зникли безвісти 788 військових Збройних сил України.

Про це з посиланням на поліцію повідомили "Слідство.Інфо".

Автор: slidstvo.info
  Зниклі безвісти українські воїни Євген Смульський, Олег Кушелюк та Олег Костов
Зниклі безвісти українські воїни Євген Смульський, Олег Кушелюк та Олег Костов

"Кількість загиблих військових, яких вдалось звідти вивезти і поховати, 262 захисників за цей період", - повідомили.

Бійці морської піхоти, розмовляючи зі "Слідством.Інфо" розповіли, що російські окупанти у Кринках не беруть українців у полон.

"Але у списках на обмін, і в повідомленнях про полон все ж трапляються прізвища тих, хто зник саме в цьому населеному пункті", - ідеться у матеріалі "Слідства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після приходу росіян залишилася одна пустка: зруйнований Часів Яр показали з висоти пташиного польоту - відео

"Слідство.Інфо" також розмовляло з десятком матросів, човнярів і медиків, які або були у Кринках особисто, або доправляли туди людей.

Більшість з опитаних сказала, що оборона населеного пункту була надважким завданням, а ресурс був обмежений.

"Дехто з учасників висадки на Кринках вважає, що спочатку обороняти село і пробувати розширювати плацдарм було можливо, але коли село стерли вщент, і не залишилось навіть руїн, то десь наприкінці зими завдання з утримання цих позицій стало для багатьох "дорогою в один кінець", - пише "Слідство.Інфо".

16 липня ЗМІ повідомили, що Силам оборони довелось відступити із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне Волноваського району Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «У Кринках за дев'ять місяців зникли безвісти 788 українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі