четвер, 29 серпня 2024 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб підтвердив катастрофу літака F-16 і загибель льотчика

Генштаб підтвердив катастрофу літака F-16 і загибель льотчика
Олексій Месь провів свій останній бій у небі 26 серпня, повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ. Фото: Facebook.com/PvkZahid

Під час відбиття російського ракетного удару, під час заходу на наступну ціль з одним із літаків F-16 було втрачено звʼязок.

Літак зазнав катастрофи, а льотчик загинув. Про це 28 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Під час відбиття ракетного удару з боку РФ по території України, разом з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16 Збройних сил України", - розповів Генштаб.

В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога, повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинула 19-річна воїн Юлія Бояновська

"Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув. Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака", - сказали у Генштабі.

"Суспільне" повідомили, що пілотуючи F-16, загинув пілот Олексій "Мунфіш" Месь.

За даними джерела Міністерства оборони, триває розслідування причини катастрофи, втім вона трапилась не безпосередньо через удар російських військ, повідомили "Суспільне".

Українській службі "Голос Америки" на умовах анонімності представники Повітряних сил ЗСУ повідомили, що розглядаються різні версії, зокрема вогонь своїх ППО, технічну несправність і помилку пілота.

Сьогодні Повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ повідомило, що захищаючи Україну, загинув льотчик Повітряних сил Олексій Месь. 26 серпня він під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА, повідомили.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб підтвердив катастрофу літака F-16 і загибель льотчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі