вівторок, 24 червня 2014 15:08

У Криму ФСБ "потрусило" мусульманську школу татар: Шукало зброю і екстремістів
5

Фото: qha.com.ua

Кримські представники ФСБ у формі "Беркута" у вівторок провели обшук в медресе (мусульманська школа для дітей) в селі Кольчугіно (Сімферопольський район).

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Айдер Аджімамбетов.

"Обшукували все, що знаходиться в будівлі, в тому числі і особисті речі дітей. Нічого підозрілого не знайшли. Забрали кілька комп'ютерів і старшого викладача медресе Айдера Османова. Люди в камуфляжній формі з написами "Беркут" представилися співробітниками ФСБ РФ. Свої дії ніяк не аргументували", - заявив він.

"У момент візиту беркутівців в медресе діти спали. На територію навчального закладу увійшли близько 30 співробітників служби. В результаті обшуку вибито двері, розбито вікна медресе", - написав Аджімамбетов.

Як повідомила QHA директор школи Усніє Асанова, Центр боротьби з екстремізмом шукав в школі зброю.

Проведення обшуку Асанова пов'язує з підписаною між Коломойським і Джемілєвим угодою (Метою меморандуму є розвиток і зміцнення відносин між кримськотатарським народом і жителями Дніпропетровщини - ред.).

"Зараз пройшла інформація, що нібито підписана угода стосується і того, щоб створити центр екстремізму в Криму. Я думаю, що зараз підуть перевірки скрізь, у всіх таких установах. Сказати, що це одиничний випадок чи це буде продовжуватися, ми не можемо", - сказала директор школи.

Зараз ви читаєте новину «У Криму ФСБ "потрусило" мусульманську школу татар: Шукало зброю і екстремістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі