неділя, 25 вересня 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні ліквідували екснардепа-зрадника – Гончаренко

У Херсоні ліквідували екснардепа-зрадника – Гончаренко
Екснардеп Олексій Журавко знищений в Херсоні. Фото: скріншот з відео

У центрі тимчасово окупованого Херсона ліквідували колаборанта та екснардепа Олексія Журавка.

Попередньо, він був у готелі, де і прогримів вибух. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Тelegram 25 вересня.

Також Гончаренко оприлюднив відео з місця події. За його інформацією, крім Журавка, у будівлі перебувала знімальна група російських пропагандистів від Russia Today.

"Повідомляють, що вони ще не на концерті Кобзона. Але дуже налякані", – написав Гончаренко.

Журавко – активно закликав бомбити Маріуполь в Донецькій області та "радісно виправдовував окупацію ціною 25 тис. життів маріупольців", написав радник мера міста Петро Андрющенко в Тelegram, коментуючи смерть зрадника.

"Десь досі бігає його вічна партнерка Марія Пирогова. Сподіваюсь, скоро теж доєднатися та буде співати дуетом з Журавком в пеклі", – додав він.

48-річний Журавко був членом "Партії регіонів" та секретарем "Комітету з прав інвалідів та ветеранів". Сам він був інвалідом від народження. З січня 2015 перебував у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка звернулася до колаборантів з попередженням

У грудні 2020 року Служба безпеки України оголосила Журавку заочну підозру щодо його участі у створенні терористичної організації та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, пізніше було винесено обвинувальний вердикт.

У квітні 2022 року він повернувся до Херсонської області, окупованої росіянами.

29 серпня на окупованій Херсонщині вбили колаборанта, колишнього нардепа від "Слуги народу" Олексія Ковальова. Зрадник обіймав посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора "уряді Херсонської області".

Останні місяці на окупованих територіях почастішали вбивства, самогубства або замахи на тих, хто почав працювати на ворога. Gazeta.ua підготувала матеріал у яких нагадує про таких колаборантів.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні ліквідували екснардепа-зрадника – Гончаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі