субота, 25 травня 2024 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог за добу застосував майже тисячу FPV-дронів: оперативні дані з фронту

Ворог за добу застосував майже тисячу FPV-дронів: оперативні дані з фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 103 бойових зіткнення. За уточненою інформацією, ворог завдав двох ракетних ударів із використанням трьох ракет, 48 авіаційних ударів 84-ма КАБами, та задіяв 972 дрони-камікадзе (один ударний БПЛА типу "Ланцет" та 971 FPV - дрон).

Російські загарбники 3272 рази обстріляли позиції українських військ та населені пункти з різних видів озброєння, із них 90 - з реактивних систем залпового вогню. Про це 25 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони за добу уразили 17 районів зосередження особового складу та два об'єкти інфраструктури противника.

Уже з початку цієї доби станом на 10:00 на фронті відбулося 21 бойове зіткнення. Ворог завдав одного ракетного удару з використанням чотирьох ракет і чотирьох авіаційних ударів, застосувавши чотири КАБи.

"Сили оборони продовжують оборонну операцію, зосереджують основні зусилля на відсічі нападу противника та відновлення територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Від початку доби російські окупанти здійснили 479 обстрілів позицій українських військ, з них сім - з використанням реактивних систем залпового вогню. Також окупанти застосували 25 ударних дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий ракетний удар РФ по Харкову: повідомили деталі

На Харківському напрямку з початку доби противник тричі атакував українські підрозділи. Дві штурмові дії відбито в районі Липців без успіху для противника. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Вовчанська. Сили оборони продовжують укріплювати свої рубежі.

За уточненими даними за минулу добу на Харківському напрямку ворог втратив 148 окупантів, з них 35 загиблими та 113 пораненими. Також українськими воїнами знищено п'ять ворожих артсистем, вісім БпЛА, п'ять автомобілів та одну одиницю спеціальної техніки. Крім того, пошкоджено: одну броньовану машину, п'ять артсистем, один засіб ППО, три автомобілі та дві одиниці спецтехніки. Уражено 24 бліндажі противника.

На Куп'янському напрямку підрозділи українських військ відбили вже дві атаки противника в районі Петропавлівки та Невського. Ще одне бойове зіткнення триває.

"Ситуація напружена. Наші захисники проводять заходи з посилення позицій переднього краю оброни. Вживаються заходи для стабілізації обстановки", - зазначили у Генштабі.

За уточненими даними за минулу добу втрати противника на Куп'янському напрямку склали 123 особи. Також знищено три автомобілі, пошкоджено танк, артсистему та бойову броньовану машину.

На Лиманському напрямку відбито ворожу атаку в районі Торського.

На Сіверському напрямку з початку доби відбулося два бойових зіткнення, одне з них ще триває неподалік Виїмки. Тут українські воїни мали успіх на окремих ділянках.

На Краматорському напрямку окупанти уже двічі атакували в районі Кліщіївки. Одну спробу ворожого штурму відбито, ще одна триває. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби ворог чотири рази атакував позиції ЗСУ. Силами оборони одну атаку відбито неподалік Невельського. Тривають бої в районах Сокола та Яснобродівки.

За уточненими даними за минулу добу на Покровському напрямку втрати противника склали: 286 загарбників вбитими та пораненими. Наші воїни знищили три танки, чотири автомобілі та склад з боєприпасами. Крім того пошкоджено два ворожих танки, бронетранспортер і два автомобілі противника.

На Курахівському напрямку підрозділи українських військ відбили дві спроби противники просунутись в районах Красногорівки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку противник спробував витіснити підрозділили Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області. Зазнав невдачі та відступив.

На Оріхівському напрямку відбито атаку окупантів біля Роботиного. Триває бій поблизу Новоандріївки. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили одну атаку противника в напрямку Кринок. В ході боїв, противник успіху не мав, втрат позицій не допущено.

Ситуацію із наступом російських окупантів на Харківщині вдалося повністю стабілізувати.

Разом з тим ворог все ще намагається штурмувати Вовчанськ. Про це розповів заступник командира батальйону ударних БПаК Ахіллес 92-ї окремої штурмової бригади ім. Івана Сірка Олесь Маляревич.

Зараз ви читаєте новину «Ворог за добу застосував майже тисячу FPV-дронів: оперативні дані з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі