субота, 17 червня 2023 10:06

У Франції стався землетрус: повідомляють про тріщини в старовинних будівлях

У Франції стався землетрус: повідомляють про тріщини в старовинних будівлях
На заході Франції стався землетрус. Фото: monitor-press.info

В Аквітанії, що на заході Франції, стався землетрус магнітудою понад 5.

Сильні підземні поштовхи налякали місцевих жителів, адже землетрус ‒ доволі рідкісне явище для цих регіонів, повідомляє Le Figaro.

Національна мережа сейсмологічних спостережень та Центральне сейсмологічне бюро повідомляють, що перші сильні поштовхи відбулися о 18:38 у п'ятницю, а епіцентр розташовувався між містами Ніор і Ла-Рошель. Магнітуда сягала від 5,3 до 5,8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стався землетрус

"Поштовхи магнітудою 5 відчули у суботу вранці о 4:27 у тому ж секторі департаменту Де-Севр. Пожежно-рятувальні служби у готовності і починають з'ясовувати ситуацію, реагуючи на виклики та перевіряючи стан будівель", – повідомили у префектурі департаменту.

Людей закликали не залишатися всередині і не підходити до будівель, які після поштовхів виглядають ненадійними.

Про руйнування офіційно поки не повідомляли. Однак, французькі медіа пишуть, що у стінах кількох старовинних храмів на території департаменту Де-Севр з'явилися тріщини.

Востаннє перед цим поштовхи з магнітудою більше 5 на материковій частині Франції фіксували у 2019 році. Тоді землетрус був у департаменті Дром, що у передгір'ї Альп. А в травні 2023 року поштовхи меншої магнітуди фіксували на кордоні Франції та Швейцарії в Альпах.

У вівторок вдень, 6 червня, у Румунії стався землетрус. Епіцентр підземних поштовхів зафіксували неподалік міста Арад на глибині 6,4 кілометра. Магнітуда землетрусу - 5,3 за шкалою Ріхтера.

У Туреччині за три місяці зафіксували понад 33 тисячі землетрусів. Земні поштовхи виникли після руйнівних землетрусів, які сталися в країні 6 лютого 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «У Франції стався землетрус: повідомляють про тріщини в старовинних будівлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі