вівторок, 28 березня 2023 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Франції повідомили хорошу новину про снаряди для України

У Франції повідомили хорошу новину про снаряди для України
Уряд Франції планує подвоїти щомісячну кількість артилерійських снарядів калібру 155 мм, які передають Україні. Фото: twitter.com/Apocalypto321

Уряд Франції планує подвоїти щомісячну кількість артилерійських снарядів калібру 155 мм, які передають Україні.

Також "дуже скоро" українська армія отримає зенітно-ракетний комплекс SAMP-T. Про це в інтервʼю Le Figaro повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща значно збільшить виробництво боєприпасів для України

"Париж передасть наземне обладнання, необхідне для контрнаступу України: ми подвоюємо поставки 155-міліметрових снарядів до 2 тисяч на місяць з кінця березня", – сказав він.

Снаряди калібру 155 мм необхідні для західних артилерійських установок.

Лекорню також зазначив, що найближчим часом Україні передадуть систему ППО SAMP-T. Українські військові вже завершили на ній навчання.

Україна сподівається отримати щонайменше 40 винищувачів Mirage 2000-9.

Перший транш, найімовірніше, виконають з ОАЕ, повідомляє французьке видання Intelligence Online.

Кілька днів тому низка ЗМІ повідомила про навчання українських пілотів на французьких винищувачах Dassault Mirage 2000, яке нібито триває вже півтора місяця на авіабазах Мон-де-Марсан і Нансі.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат запевнив, що у Франції уже проходила підготовка авіанавідників і курси виживання для авіаторів. Проте наразі про навчання льотного складу не мовиться.

Зараз ви читаєте новину «У Франції повідомили хорошу новину про снаряди для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі