понеділок, 10 серпня 2015 14:25

Турчинов заявив, що російсько-терористичні війська готують прорив

Турчинов заявив, що російсько-терористичні війська готують прорив
Фото: segodnya.ua

Бойовики проводять підготовку до прориву позицій українських військ.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, йдеться на офіційному сайті Радбезу.

"Противник веде артилерійський вогонь та концентрує сили для прориву нашої оборони в окремих напрямах", - повідомив Турчинов.

Він зазначив, що на оперативній нараді президента України Петра Порошенка та керівництва силовиків був відпрацьований план реагування на провокаційні дії та спроби прориву оборони російсько-терористичними угрупованнями.

За словами секретаря РНБО, протягом останньої доби противник здійснив найбільшу з початку року кількість обстрілів сил АТО, застосувавши артилерію великого калібру та реактивні системи залпового вогню.

"Як ми і попереджали, провокація проти місії ОБСЄ була складовою підготовки наступу на наші позиції", - сказав секретар РНБО.

Турчинов наголосив, що, спаливши машини постійних представників місії ОБСЄ та створивши перепони для їх пересування, ворог атакував силами батальйонно-тактичної групи, посиленої бронетехнікою ротний опорний пункт 72 бригади в напрямку Новоласпа-Старогнатівка.

"Наступ та спроби ворога прорвати нашу оборону були зупинені, після чого були контратаковані силами АТО", - сказав Турчинов.

 

Зараз ви читаєте новину «Турчинов заявив, що російсько-терористичні війська готують прорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі