вівторок, 26 липня 2022 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Троє полонених "новобранців" з ОРДО загриміли на 15 років за ґрати

Троє полонених "новобранців" з ОРДО загриміли на 15 років за ґрати
Трьох чоловіків з псевдореспубліки ДНР засудили до 15 років в'язниці. Фото: УНІАН

Троє бойовиків із так званої ДНР, які воювали на боці Росії проти України, отримали 15 років позбавлення волі.

Суд визнав їх винними у державній зраді та запереченні збройної агресії Росії, повідомила Служба безпеки України в Telegram 26 липня.

Російських найманців взяли в полон українські захисники наприкінці березня цьогоріч під час звільнення села Вільхівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знущався з цивільних у Бучі: показали капітана РФ, який вбиває українців

"На початку березня фігуранти як "новобранці" пройшли військову підготовку у "таборі", який окупаційна влада облаштувала в одній зі шкіл-інтернатів Донецька. Там їх розподілили кулеметниками і відправили до 2-го взводу 2-ї роти 3-го батальйону 115-го полку. Після цього бойовиків відправили до російського Бєлгорода для посилених тренувань на військовій базі. А потім повернули в Україну, перекинувши на Харківський напрямок", – ідеться в повідомленні.

Наголошується, що слідчі СБУ зібрали "потужну доказову базу" щодо цих бойовиків. Це дозволило засудити їх до реальних строків ув'язнення.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували і привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для влаштування окопів, а у вільний час "виховували" за усіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «Троє полонених "новобранців" з ОРДО загриміли на 15 років за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі