пʼятниця, 20 жовтня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Тепер у них істерія на Херсонського напрямку": у ЗСУ розповіли про російські атаки

"Тепер у них істерія на Херсонського напрямку": у ЗСУ розповіли про російські атаки
Росія все частіше випускає керовані авіабомби на півдні України. Фото: defence-ua.com

Російські загарбники збільшують кількість обстрілів на півдні України.

Така активність пов'язана з тим, що окупанти бояться просування українських військ. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Зокрема. за її словами, тривожно на півдні минула ніч на 20 жовтня. Росіяни атакували населені пункти керованими авіабомбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами"

"Ворог продовжує застосовувати їх досить масовано. Якщо за світловий день росіяни використали 15 керованих авіабомб, то вночі довели цей рахунок до 25, тобто 10 авіабомб ще було спрямовано. При цьому концентрація, яку собі дозволяє ворог, очевидно, терористична", - сказала Гуменюк.

Вдень загарбники випустили 10 авіабомб по Бериславу та чотири - вночі по населеному пункту Зміївка. Це свідчить про те, що ворог цілеспрямовано руйнує цивільну інфраструктуру та завдає ударів по мирних жителях.

"Вони виправдовують це тією істерією, яку розкрутили в інформаційному просторі, що дуже побоюються просування Сил оборони України на цьому напрямку. Їм вже давно припікає Запорізький напрямок, східний напрямок, тепер у них істерія на Херсонського напрямку", - зазначила речниця.

Поточні тактичні рейди ЗСУ видаються більш масштабними, а наявні геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили зберігають присутність уздовж берегової лінії та біля Антонівського залізничного мосту, попри контратаки росіян, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Вночі проти 17 жовтня російські загарбники знову атакували Херсонщину. Ворог з авіації обстріляв Бериславський район, росіяни влучили у лікарню. Постраждало терапевтичне відділення.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер у них істерія на Херсонського напрямку": у ЗСУ розповіли про російські атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі