вівторок, 01 листопада 2022 12:55

"Свої" кинули стікати кров'ю: полонена росіянка розповіла, як її врятували воїни ЗСУ

"Свої" кинули стікати кров'ю: полонена росіянка розповіла, як її врятували воїни ЗСУ
Поранену російську медичку врятували воїни ЗСУ, коли "свої" кинули стікати кров'ю. Фото: скріншот з відео

Служба безпеки України показала фрагмент допиту полоненої росіянки, яку українські військові врятували від смерті.

Жінка на власному досвіді переконалася, що російське "мы своих не бросаем" – черговий міф. Відео допиту СБУ оприлюднила у Facebook 1 листопада.

Полонена росіянка – медикиня. На війну в Україну пішла добровольцем. У першому ж бою їхню штурмову бригаду розбили Збройні сили України. Фельдшерку та інших поранених росіян "свої" не забрали, повідомила СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупант з боргами за комуналку погодився вбивати в обмін на списання – відео

"А вона ж мала рятувати життя іншим. Її, непритомну від утрати крові, знайшли українські бійці. Вони надали російській медикині першу допомогу, подарувавши ще один шанс на життя. Російська армія залишає навіть медиків стікати кров'ю на полі бою", – ідеться в повідомленні.

Росіянка на відео пригадує, що окупанти обіцяли їх евакуювати, але не зробили цього.

"Обіцяли, що заберуть. Я стала просити, щоб хоч якось закинули аптечку, бо "пепешки" (комплекти для першої медичної допомоги. – Gazeta.ua) закінчилися, а кровотеча не зупинялася ні в мене, ні в хлопців. Сподівалися, що евакуація таки буде. Але вже прийшло розуміння, що по нас не прийдуть", – розповіла полонена.

У жовтні ЗСУ взяли в полон 40-річну Анну Бабицьку з російського Воронежа. Це перша полонена жінка від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Українським військовим полонена сказала, що вона медик, а в Україні вона із 16 серпня. Каже, що пішла на війну добровільно, коли в РФ почалася мобілізація. Щоб на війну нібито не забрали чоловіка.

У соцмережах Бабицька раділа, що їде вбивати українців.

Зараз ви читаєте новину «"Свої" кинули стікати кров'ю: полонена росіянка розповіла, як її врятували воїни ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі