четвер, 03 червня 2021 14:32

Суддю відправили в тюрму за корупцію. Скільки відсидить

Суддю відправили в тюрму за корупцію. Скільки відсидить
ВАКС засудив суддю до тюрми з конфіскацією майна. Фото: @olehnovikovkh

Антикорупційний суд виніс обвинувальний вирок судді Броварського міськрайонного суду Київщини Ганні Білик.

Їй призначили шість років тюрми із забороною обіймати певні посади три роки. Також конфіскували автомобіль і земельну ділянку в Броварах, повідомили в НАБУ.

За версією обвинувачення, Білик вимагала в приватного підприємства €1 тис. за рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 т пального органами Державної фіскальної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заочно заарештував Дубілета

Вирок можна оскаржити впродовж 30 днів в апеляційній палаті ВАКС.

Голосіївський районний суд міста Києва закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності колишнього голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Ішлося про порушення вимог фінансового контролю й вимог щодо запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.

У лютому Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду два адмініпротоколи щодо Тупицького.

НАЗК надсилало запит, щоб він пояснив, чому в його декларації немає відомостей про земельну ділянку, розташовану в окупованій Росією Ялті. Інформації про ділянку не було в Державному земельному кадастрі України. Водночас у російському кадастрі записано, що 19 липня 2018 року Тупицький набув право власності на вказану земельну ділянку за російським законодавством.

Зараз ви читаєте новину «Суддю відправили в тюрму за корупцію. Скільки відсидить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі