четвер, 13 квітня 2023 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Страта українського полоненого: розвідка попередньо встановила виконавців

Страта українського полоненого: розвідка попередньо встановила виконавців
Українські розвідники мають попередні дані про виконавців страти українського військовополоненого. Фото: lb.ua

Українська розвідка вже має попередню інформацію про виконавців зафіксованої на відео страти українського військовополоненого.

Про це розвідники розповіли Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Дмитру Лубінцю, сказав омбудсмен у коментарі Радіо Свобода.

Більше деталей він поки розкрити не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам подобаються звірства: в ISW прокоментували відео страти українського полоненого

"За їхніми припущеннями, вони приблизно знають хто це зробив, в якій місцевості, і хто безпосередньо в цьому брав участь. У тому числі, хто безпосередньо був виконавцем", – сказав Лубінець.

Водночас, чи причетні до вбивства "вагнерівці", Лубінець поки не каже.

"Це вже деталі, які я публічно не можу розповсюджувати. Але можу сказати, що, на мій погляд, наша розвідка спрацювала максимально ефективно", – зазначив Лубінець.

12 квітня у мережі з'явилося відео, як російські окупанти відрізали голову українському полоненому. Служба безпеки України розпочала розслідування і заявила, що нелюдей знайдуть і вони понесуть покарання.

Терористичну Росію потрібно вигнати з України, Організації Об'єднаних Націй та притягнути до відповідальності за всі скоєні злочини. Так на відео зі стратою українського військовополоненого відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Страта українського полоненого: розвідка попередньо встановила виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі