четвер, 13 квітня 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіянам подобаються звірства: в ISW прокоментували відео страти українського полоненого

Росіянам подобаються звірства: в ISW прокоментували відео страти українського полоненого
За словами аналітиків, росіяни пропагують звірства. Фото: slovoidilo.ua

Російська шовіністична спільнота прославляє звірства своїх військ. Загалом росіяни виступають за "посилення жорстокості".

Так загарбники реагують на відео страти українського військовополоненого, йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу, що у телеграм-каналі, пов'язаному з ПВК "Вагнера" цинічно заявили, що нібито "обидві сторони вдаються до жорстоких дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС сказали про покарання російських злочинців

"Постійне використання російськими військами такої насильницької тактики та її підтримка в російському інформаційному просторі підриває професіоналізм і дисципліну російської армії", – зазначають аналітики.

За даними української розвідки, російські окупанти публікують відео зі звірствами щодо українців для залякування своїх військових.

Окрім того, такою демонстрацією жорстокості окупанти намагаються деморалізувати, посіяти паніку в українських Силах оборони.

12 квітня у мережі з'явилося відео, як російські окупанти відрізали голову українському полоненому. Служба безпеки України розпочала розслідування і заявила, що нелюдей знайдуть і вони понесуть покарання.

Терористичну Росію потрібно вигнати з України, Організації Об'єднаних Націй та притягнути до відповідальності за всі скоєні злочини. Так на відео зі стратою українського військовополоненого відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам подобаються звірства: в ISW прокоментували відео страти українського полоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі