неділя, 06 березня 2022 20:19

Країни НАТО, закрийте небо від російських літаків. Врятуйте наших дітей – Зеленська
5

Олена Зеленська закликала країни НАТО закрити небо над Україною.

Перша леді опублікувала у Facebook фото дітей, яких убили російські окупанти.

Фото: Аліса з українського міста Охтирка. Вона не дожила до свого 8-річчя. Під час обстрілів загинула разом із дідусем, який прикрив її собою.

"В Україні вже понад 38 загиблих дітей. І через обстріли мирних міст та селищ ця цифра може збільшуватися просто зараз! Коли у РФ кажуть, що не воюють із мирним населенням, – покажіть їм ці світлини! Ці обличчя дітей, які ніколи не стануть дорослими. Скільки ще дітей має загинути, щоб російські війська перестали стріляти й погодилися на гуманітарні коридори? Скільки ще мають стекти кров'ю й загинути від голоду, щоб вони перестали нищити цивільний транспорт і пропустили гуманітарії місії?" – написала Зеленська.

Гуманітарний коридор потрібен просто зараз у найгарячіших містах і селах України – сотні дітей помирають там у підвалах без їжі, медичної допомоги. Зв'язку з ними немає вже тиждень, окупанти розстрілюють сім'ї та волонтерів при спробі виїзду чи в'їзду, додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли цивільних під час евакуації з Ірпеня - загинув актор Паша Лі

Зеленська звернулася до світових ЗМІ з проханням розказати правду про злочини РФ. Звернення опублікувала українською, російською, англійською, німецькою та іспанською мовами.

"Російські загарбники вбивають дітей. І роблять це свідомо, стріляючи на ураження та не пропускаючи гуманітарну допомогу. Покажіть це російським матерям – нехай знають, що їхні сини роблять в Україні. Покажіть ці фото російським жінкам – ваші чоловіки, брати, співвітчизники вбивають таких самих дітей, як ваші! І ви особисто відповідальні за смерть кожної української дитини, оскільки даєте мовчазну згоду на ці злочини" – написала вона.

Перша леді закликала країни НАТО закрити нарешті небо від російських літаків.

"Врятуйте наших дітей, щоб завтра не гинули ваші!", – наголосила вона.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Країни НАТО, закрийте небо від російських літаків. Врятуйте наших дітей – Зеленська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі