вівторок, 13 грудня 2022 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

США готуються відправити Україні системи Patriot – CNN

США готуються відправити Україні системи Patriot – CNN
Про рішення відправити системи Patriot Україні може бути оголошено вже на цьому тижні. Фото: Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує готувати плани щодо відправлення в Україну системи протиракетної оборони Patriot.

Про це можуть оголосити вже цього тижня, повідомляє СNN з посиланням на двох офіційних осіб США й високопоставленого представника адміністрації президента.

План Пентагону ще має схвалити міністр оборони США Ллойд Остін, перш ніж його відправлять на підпис Джо Байдену.

Джерела видання очікують, що глава Пентагону схвалить передавання систем Patriot Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний етап війни і Patriot: Резніков поговорив із CNN

Після того, як деталі погодять, Patriot доправлять у найкоротші терміни. Американські чиновники також повідомили, що українські сили пройдуть навчання з їхнього використання на базі армії США в Німеччині.

Поки що незрозуміло, скільки ракетних пускових установок надішлють, але типова батарея ЗРК охоплює радар, який виявляє і відстежує цілі, комп'ютери, енергетичне обладнання, станцію управління бойовим застосуванням і до восьми пускових установок, кожна з яких має чотири ракети, готові до запуску.

MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс великої дальності. Максимальна дальність перехоплення цілі – 80 км. Максимальна висота перехоплення цілі – 24 км.

У разі отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна отримає від союзників з початку війни.

Польща й Німеччина прийняли рішення про систему Patriot. Комплекс протиповітряної оборони не передаватиметься Україні. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Раніше Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

При цьому в польському Міноборони підтвердили, що Німеччина порушила домовленість про конфіденційний характер переговорів про передачу Польщі зенітно-ракетних комплексів Patriot після інциденту з ракетою в Пшеводуві.

Зараз ви читаєте новину «США готуються відправити Україні системи Patriot – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі