пʼятниця, 09 грудня 2022 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Передавання комплексів Patriot ‒ польський міністр розповів нові деталі переговорів

Передавання комплексів Patriot ‒ польський міністр розповів нові деталі переговорів
За словами міністра оборони Маріуша Блащака, Польща наполягала на передачі систем Patriot Україні. Фото: slovoidilo.ua

Німеччина порушила домовленість про конфіденційний характер переговорів про передавання Польщі зенітно-ракетних комплексів Patriot після інциденту з ракетою у Пшеводуві.

Про це в інтерв'ю порталу i.pl заявив віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США працюють над зміцненням української ППО

"Я можу це підтвердити. У всякому разі, докази були опубліковані в німецьких ЗМІ", – сказав він.

Блащак також розповів, що просив передати зенітно-ракетні комплекси Україні. Але в німецької сторони, за його словами, "був цілий набір аргументів".

"Найважливішим досягненням є те, що ці пускові установки під'єднають до польської оборонної системи. Тому саме оперативний командувач видів Збройних сил буде ухвалювати рішення про використання цих Patriot як частини цілісної системи польської протиповітряної та протиракетної оборони", – наголосив Блащак.

Польща та Німеччина ухвалили рішення щодо системи Patriot. Комплекс протиповітряної оборони не передаватимуть Україні. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

Зараз ви читаєте новину «Передавання комплексів Patriot ‒ польський міністр розповів нові деталі переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі