четвер, 02 червня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Сприяв утечі призовників з України: затримали керівника благодійного фонду

Сприяв утечі призовників з України: затримали керівника благодійного фонду
Викрили керівника благодійного фонду, який сприяв призовникам у втечі з України. Фото: facebook.com/SSU.Ternopil

У Тернополі викрили керівника благодійного фонду, який сприяв призовникам у втечі від мобілізації за кордон.

Засновник і керівник однієї з місцевих благодійних організацій підробив дані в електронній системі "Шлях", щоб регулярно вивозити чоловіків призивного віку в ЄС. Про це повідомило Управління Служби безпеки України в Тернопільській області у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянт від мобілізації підробив довідку й хотів підкупити прикордонників

"За певну оплату він вносив дані осіб призивного віку до реєстру, що надавало їм змогу безперешкодно перетинати державний кордон України у воєнний час. Зазвичай вартість такої "послуги" становила близько €500 з людини", - зазначили в повідомленні.

Правоохоронці затримали організатора на пункті пропуску "Шегині" під час його чергової спроби вивезти ухилянта з України. Керівнику благодійного фонду оголосили про підозру.

На Закарпатті поліція перекрила незаконний канал виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Організував злочинний бізнес місцевий мешканець. За "трансфер" фігурант брав $2,5 тис. з людини, стверджують у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Сприяв утечі призовників з України: затримали керівника благодійного фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі