четвер, 22 серпня 2013 15:17

Шокуючі кадри: трупи тисячі загиблих сирійців складали просто на асфальт
15

Понад тисячу людей загинули в середу вранці під час операції урядових сил на околиці Дамаска
Фото: Фото: Reuters
Сирійський уряд заперечує свою причетність до атаки
18 серпня до Сирії прибула група інспекторів ООН

Міжнародна реакція на повідомлення сирійської опозиції про сотні жертв хімічної атаки поблизу Дамаска стає дедалі критичнішою.

Зокрема Туреччина заявила, що ситуація перейшла всі межі. А міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус сказав, що міжнародне співтовариство мусить відповісти силою, якщо інформація про хімічний напад підтвердиться.

Сирійський уряд заперечує свою причетність до атаки, однак виступає проти виїзду інспекторів ООН на місце події, стверджуючи, що це відволікатиме організацію від узгодженої місії.

Проти цього також виступили Росія та Китай, які заблокували ухвалення проекту заяви ООН з вимогою надати інспекторам необмежений доступ до місця ймовірного застосування хімічної зброї.

Нагадаємо, за даними сирійської опозиції, понад тисячу людей загинули в середу вранці під час операції урядових сил на околиці Дамаска. Позиції повстанців обстріляли ракетами з боєголовками, начиненими отруйними речовинами, заявили активісти.

Сирійська армія назвала ці повідомлення "безпідставними та сфабрикованими", заявивши, що їхня мета - відвернути увагу від численних втрат повстанців останнім часом.

Після екстреного засідання Рада Безпеки ООН закликала провести негайне та об'єктивне розслідування повідомлень про використання хімічної зброї в передмісті Дамаска.

В Організації об'єднаних націй заявили, що ті повідомлення є "серйозним загостренням" ситуації в країні.

18 серпня до Сирії прибула група інспекторів ООН, які мають розслідувати кілька епізодів під час яких, імовірно, застосовували хімічну зброю.

Отримати незалежне підтвердження про кількість жертв у Гуті та причини їх смерті неможливо. У передмістях Дамаска триває обстріл, внаслідок якого гине багато людей.

 

Зараз ви читаєте новину «Шокуючі кадри: трупи тисячі загиблих сирійців складали просто на асфальт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі