пʼятниця, 18 листопада 2022 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль попередив українців щодо відключення світла

Шмигаль попередив українців щодо відключення світла
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про ситуацію з електроенергією. Фото: Кабмін

Через російські обстріли ситуація зі світлом та теплом в оселях українців може ускладнитися.

Якщо РФ продовжить обстрілювати інфраструктуру України, відключення світла почнуть відбуватися частіше і на довший період. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, від початку повномасштабної війни в українські підстанції влучила вже понад тисяча російських ракет та безпілотників.

Такі удари на порозі зими ставлять під загрозу не лише електропостачання, а й тепло, водопостачання, зв'язок і транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повне відключення електрики у Києві можливе – КМДА

Від атак росіян вже постраждали всі теплові, гідроелектростанції та ключові підстанції, що передають енергію від генерації до споживачів. За словами Шмигаля, деякі підстанції окупанти обстрілювали до восьми разів.

"Якщо обстріли продовжаться, кількість і тривалість відключень може збільшитися. Ми відновлюємо одразу все, що можемо. Але наступні хвилі спричиняють нові руйнування. Відповідно, відключення світла – і планові, і аварійні – можуть стати частішими та довшими", – припустив Шмигаль.

Після ракетних ударів майже половина енергосистеми України виведена з ладу.

Тому ми потребуємо додаткової підтримки від європейських партнерів. Як у сфері енергетики, постачання обладнання, так і додаткового фінансування.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на спільному брифінгу з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль попередив українців щодо відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі