понеділок, 11 листопада 2013 14:31

Сльози і відчай: Жахливий тайфун "Хайян" забрав життя 10 тисяч людей
33

Фото: Фото: Reuters

Понад 10 тис. людей загинули внаслідок тайфуну "Хайян" на Філіппінах. Дані про загиблих не остаточні.

Під ударом стихії В'єтнам і південний схід КНР, з прибережних районів в яких евакуйовані жителі.

Тайфун завдав величезної шкоди прибережному місту Таклобан, що є адміністративним центром провінції. Зруйновано або серйозно пошкоджено численні будівлі, практично повністю перервано рух транспорту, в аеропорту Таклобана залишилися в робочому стані тільки злітно-посадкові смуги, що серйозно ускладнює рятувальні роботи.

За свідченням представника міністерства внутрішніх справ Філіппін, тайфун за заподіяними руйнуваннями можна прирівняти до цунамі. Він "практично знищив все, що знаходилося на відстані 1 км від узбережжя".

У В'єтнамі понад 600 тис. жителів евакуйовано з прибережних в центральні райони країни перед приходом "Хайян", повідомило в'єтнамське відомство з контролю над повенями і штормами.

У стан перевищеної готовності приведені відповідні служби Китаю, оскільки тайфун після В'єтнаму може обрушитися на південні китайські провінції.

Китайські метеорологи оголосили вищу - "червону" - ступінь тривоги у зв'язку з наближенням тайфуну "Хайян", повідомили в неділю місцеві ЗМІ.

Оголошення послідувало услід за загибеллю в морі вантажного судна з шістьма членами екіпажу на борту, який потрапив у викликаний тайфуном шторм і затонув.

У самій південній острівній китайської провінції Хайнань з прибережних районів були евакуйовані 13 тис. осіб, 400 судам відданий наказ негайно повернутися у свої порти. У двох аеропортах провінції - в Саньє, що є головним туристичним центром Хайнаня, і в Хайкоу - скасовано або затримано понад 200 авіарейсів.

За оцінками метеорологів, тайфун швидко просувається до Гуансі-Чжуанскому автономного району на півдні країни на кордоні з В'єтнамом.

Зараз ви читаєте новину «Сльози і відчай: Жахливий тайфун "Хайян" забрав життя 10 тисяч людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі