неділя, 10 листопада 2013 12:16

Близько 600 тисяч людей евакуйовано у В'єтнамі перед приходом філіппінського тайфуну

Близько 600 тисяч людей евакуйовано у В'єтнамі перед приходом філіппінського тайфуну
Фото: Reuters
Понад 600 тис. жителів 174 тис. будівель евакуйовані у В'єтнамі в центральні райони країни перед приходом тайфуну "Хайян" на територію країни, повідомило в'єтнамське відомство з контролю над повенями і штормами.

У стан перевищеної готовності приведені відповідні служби Китаю, оскільки тайфун після В'єтнаму може обрушитися на південні китайські провінції.

"Хайян", який оцінюється як самий потужний тайфун в нинішньому році, вже завдав удар по Філіппінам, де його жертвами стали більше 10 тис. чоловік.

Тільки в острівній філіппінської провінції Лейте загинули не менше 10 тис. осіб, повідомив журналістам начальник місцевої поліції.

"Ми провели нараду з губернатором. За оцінками уряду, кількість жертв складає не менше 10 тис. осіб", - заявив він.

За його словами, ці дані не остаточні, вони носять попередній характер.

Як повідомлялося, тайфун завдав величезної шкоди прибережному місті Таклобан, що є адміністративним центром провінції. Зруйновано або серйозно пошкоджено численні будівлі, практично повністю перервано рух транспорту, в аеропорту Таклобана залишилися в робочому стані тільки злітно-посадкові смуги, що серйозно ускладнює рятувальні роботи.

За свідченням представника міністерства внутрішніх справ Філіппін, тайфун за заподіяною руйнувань можна прирівняти до цунамі. Він практично знищив все, що знаходилося на відстані 1 км від узбережжя".
Зараз ви читаєте новину «Близько 600 тисяч людей евакуйовано у В'єтнамі перед приходом філіппінського тайфуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі