неділя, 10 листопада 2013 10:34

Влада Філіппін повідомила про 10 тисяч жертв тайфуну

Влада Філіппін повідомила про 10 тисяч жертв тайфуну
Фото: AFP
Як мінімум десять тисяч людей загинули у філіппінській провінції Лейта з-за тайфуну "Хаян". Про це в інтерв'ю Reuters в неділю, 10 листопада, заявив глава поліції Лейты Елмер Сориа. Такі дані про загиблих, заявив Сориа, були озвучені на екстреній нараді, яку провів у ніч на неділю губернатор провінції.

Раніше представники влади Філіппін говорили про 1,2 тисячі загиблих від тайфуну "Хаян", наголошуючи, що йдеться лише про попередні дані.

"Хаян" пройшов через острова Самар і Лийте в центральній частині Філіппін 8 листопада. Швидкість вітру тайфуну становила, за різними оцінками, від 76 до 105 метрів в секунду. Висота спричинених ним хвиль сягала п'яти метрів.

Допомога Філіппінам у ліквідації наслідків тайфуну нададуть американські військові. Відповідне розпорядження ввечері 9 листопада віддав глава оборонного відомства США Чака Гейґела. Про готовність відправити на Філіппіни рятувальників і мобільний госпіталь оголосило і МНС Росії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Станом на ранок 10 листопада "Хаян" підійшов до центральній і північній частині В'єтнаму, де напередодні приходу тайфуну були евакуйовані близько 500 тисяч осіб.
Зараз ви читаєте новину «Влада Філіппін повідомила про 10 тисяч жертв тайфуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі