середа, 25 жовтня 2023 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Скинули невідому вибухівку: Росія атакує цивільні судна у Чорному морі

Скинули невідому вибухівку: Росія атакує цивільні судна у Чорному морі
Російські загарбники скидають у Чорне море невідому вибухівку. Фото: delo.ua

Після після кількох днів відносного затишшя російські загарбники знову активізували свою тактичну авіацію на морі.

Окупанти скинули невідому вибухівку в акваторії Чорного моря. Таким чином намагалися зашкодити судноплавству. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогневий контроль ЗСУ над Кримом є питанням часу - Зеленський

За її словами, 24 жовтня Росія завдала кількох ударів біля об'єктів цивільного судноплавства. Атакуючи цивільні судна, загарбники, ймовірно, намагалися дискредитувати таким чином українські Сили оборони.

"Ми декілька днів не спостерігали підльотів до морських шляхів та скидань невідомих вибухових пристроїв. Тепер ворог активізувався та скинув чотири невідомі пристрої, очевидно намагаючись зашкодити цивільному судноплавству та дискредитувати Сили оборони України", - зазначила Гуменюк.

Російські загарбники посилюють мінну загрозу в акваторії Чорного моря. Зокрема, ворог скидає додаткові вибухові пристрої в море з літаків, розповіла керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, Сили оборони України знищили міну, яку через шторм винесло на пляж міста Чорноморська Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «Скинули невідому вибухівку: Росія атакує цивільні судна у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі