неділя, 12 травня 2024 10:18

Ситуація на фронті стає "дуже серйозною та складною" - Тимочко

Ситуація на фронті стає "дуже серйозною та складною" - Тимочко
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті в Україні стає "дуже серйозною та складною".

Про загострення попереджали військові та політичні лідери держави. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передає Gazeta.ua.

Він також прокоментував заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала Олександра Павлюка про те, що на фронті критична фаза настане у найближчі два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті різко зросла кількість бойових зіткнень - Генштаб

"Він прекрасно розуміє і знає ситуацію. Про це, між іншим, говорить не тільки Павлюк, але й військова розвідка, і навіть наше вище військово-політичне керівництво держави. Всі в один голос заявляли, що ситуація буде досить серйозною і складною як на полі болю, так і в цілому для України. Це причинно-наслідковий зв'язок з тими подіями, що відбувалися на міжнародній політичній арені, в Європі і Америці, зокрема з затримкою допомоги Україні. Багато питань до тих міжнародних лідерів, які не дотримували своїх зобов'язань. Це не просто на рівні обіцянок, а зобов'язань надати підтримку зброєю та засобами ураження ворога. Нічого не залишається в цьому житті безслідно, на жаль", - сказав Тимочко.

Однак, за його словами, панікувати українцям не варто. Натомість суспільство має розуміти, що країна опинилась перед викликами.

"Але тривалість цих проблем вирішиться в таких приблизно термінах. Буде закриватися ця проблема, постачання зброї почалися, засоби ураження надходять", - додав Тимочко.

Перед цим командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що критична фаза війни настане у найближчі два місяці.

Однак, за його словами, якщо Україна отримає достатньо зброї, то ситуація може обернутися проти росіян.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті стає "дуже серйозною та складною" - Тимочко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі