субота, 03 червня 2023 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація дещо змінюється": Маляр розповіла, де зосередився ворог

"Ситуація дещо змінюється": Маляр розповіла, де зосередився ворог
Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на сході з метою вийти на кордони Донецької та Луганської областей, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: Суспільне

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на сході з метою вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Втім, окупантам не вдається просуватись через потужний опір наших Сил оборони. Ситуація несуттєво, але дещо змінюється, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Вона наголосила, що декілька місяців поспіль ворог наступав на сході на чотирьох напрямках – Авдіівському, Мар'їнському, Лиманському і Бахмутському.

Пізніше періодично активізовувався ще на двох напрямках – Шахтарському та Куп'янському.

"Вийти за цей час на кордони Донецької і Луганської областей ворогу так і не вдалось Ворог виснажився і зараз здійснює заміну військ та перегрупування. По всіх напрямках агресор не припиняє обстріли та нанесення авіаударів", – повідомила вона.

Натомість, за словами Маляр, географія наступальних дій дещо інша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контррозвідники СБУ показали, як знищили ЗРК "БУК-М1" і три "ТОР-2М" ворога

"На трьох із зазначених напрямків – Бахмутський, Авдіівський, Шахтарський – протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Разом з тим на Бахмутському ворог намагався повернути втрачені позиції, але не зміг", – зазначила Маляр.

Заступниця міністра оборони додала, що на інших трьох напрямках – Куп'янський, Лиманський, Мар'їнський – ворог активний та проводить доволі інтенсивні наступальні дії, але безуспішно.

"У місті Бахмут ситуація умовно стабільна. Ми контролюємо південно-західні околиці міста. "Вагнерівці" остаточно ще не залишили місто. Здійснюють інструкторську роботу з прибувшими загонами регулярної армії", – повідомила вона.

Маляр додала, що по прикордонних районах з РФ ворог веде обстріли та завдає авіаційні удари.

"На Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні", – підкреслила Маляр.

На Донбасі на лінії фронту Збройні сили України 2 червня здобули територіальні надбання під час обмежених контратак на заході Донецької області. Йдеться про Володимирівку.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація дещо змінюється": Маляр розповіла, де зосередився ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі