вівторок, 12 вересня 2023 02:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони вибивають росіян з Таврійського напрямку: повідомили про втрати ворога

Сили оборони вибивають росіян з Таврійського напрямку: повідомили про втрати ворога
Повідомили про успіхи ЗСУ на Таврійському напрямку. Фото: УНІАН

На Таврійському напрямку триває робота Сил оборони України.

Безповоротні втрати ворога становили 102 особи, поранено 257, повідомляє командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська відганяють російську артилерію від лінії фронту ‒ ISW

Збройні сили України знищили 24 одиниці військової техніки противника. Зокрема, дві артилерійські системи та міномети, дві реактивні системи задпового вогню, 14 безпілотників, три одиниці автомобільної техніки та три одиниці спеціальної техніки.

"Загалом за минулу добу ворог 19 разів атакував наші позиції та здійснив 763 обстріли, завдав одного ракетного та 12 авіаударів. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1255 вогневих завдань", – написав Тарнавський.

Збройні сили України після кількох тижнів кропіткої роботи з розмінування прорвали першу лінію оборони РФ на Запоріжжі.

Тепер українські війська розраховують на швидші успіхи під час форсування другої лінії, оскільки вона слабша, розповів Тарнавський.

Він пояснив, що на будівництво першої лінії оборони Росія витратила 60% свого часу і ресурсів і тільки по 20% ‒ на другу і третю лінії. Адже загарбники не очікували, що українські війська зможуть прорватися через першу лінію.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони вибивають росіян з Таврійського напрямку: повідомили про втрати ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі