середа, 06 серпня 2014 10:14

Силовики засилають своїх агентів в терористичні організації — Геращенко

Силовики засилають своїх агентів в терористичні організації — Геращенко
Фото: google.com.ua

У МВС і СБУ працюють над тим, щоб заслати якомога більше агентів в терористичні організації.

Про це у своєму Facebook розповів радник міністра МВС Антон Геращенко.

"З часів відомого терориста - стукача Євно Азефа ніхто не придумав більш ефективного способу боротьби з тероризмом, ніж наявність у середовищі терористів своєї агентури. І ми в МВС, а СБУ у себе, працюємо над тим, щоб у нас було побільше агентів всередині терористичних організацій. Але не завжди можна передбачити на жаль...", - написав він.

За словами Геращенка, він спеціально оприлюднив цю інформацію, для того щоб терористи знали, про те, що у МВС думають і роблять все для того, щоб ускладнити, а потім і зробити неможливою їхню роботу з дестабілізації обстановки в областях, не задіяних в АТО: "Щоб вони відчували себе терористами-камікадзе, що йдуть на черговий теракт, як на останній у своєму житті, так як ,швидше за все, загинуть при спробі до втечі".

"Якщо мій пост читає хтось з потенційних терористів або диверсантів, то повідомляю, що за Кримінальним Кодексом України передбачена відповідальність за вчинення терористичного акту, що спричинило людські жертви, у вигляді довічного позбавлення волі. Якщо людських жертв вдалося уникнути, як у двох терактах у Харкові, то відповідальність може бути - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років", - додав він.

Крім того, радник глави МВС зазначив, що Законом карається також співучасть у вчиненні терористичного акту та фінансування теракту: "Так, наприклад, співучасник терористів - це особа яка знала, що хтось буде стріляти в Харкові по обласному військкомату і не донесла на нього в МВС або СБУ. Вона може отримати від 3 до 8 років в'язниці за те, що знала про підготовку теракту, але не донесла. При цьому особа, яка настукала на співтоваришів-терористів і попередила терористичний акт, може бути звільнена від відповідальності, при умові, що раніше не вчиняла тяжких та особливо тяжких злочинів. У цьому випадку, покарання за рішенням суду може бути менше, так як повідомлення про запобігання терористичного акту буде однозначно трактуватися, як пом'якшуюча провину обставина".

Зараз ви читаєте новину «Силовики засилають своїх агентів в терористичні організації — Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі