неділя, 05 листопада 2023 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Сигнал для партнерів: Ігнат прокоментував удар ЗСУ по російському кораблю у Керчі

Сигнал для партнерів: Ігнат прокоментував удар ЗСУ по російському кораблю у Керчі
Увечері 4 листопада українські війська вдарили по суднобудівному заводу в Криму. Фото: tsn.ua

Удар ЗСУ по тимчасово окупованій Керчі 4 листопада був своєрідним меседжем для західних партнерів. Зокрема, щодо того, якими ракетами можливо був уражений один з найсучасніших кораблів РФ.

Удар по суднобудівному заводу у Керчі, де перебував російський носій крилатих ракет "Калібр", в ефірі національного телемарафону прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готує масштабні удари по території РФ - генерал ЗСУ

"Уже мабуть всі знають, що було. Вже командувач подякував пілотам за роботу, але мусимо дочекатися результатів підтвердження - чи пішов за крейсером "Москва" цей корабель, як зазвичай відбувається. Командувач дещо натякнув, що "немов скальпелем пройшлись наші пілоти", - сказав Ігнат.

Він також розповів, що уражений російський корабель ще навіть не брав участі у бойових діях.

"Він проходив якісь випробувальні роботи, щоб потім вийти в море і воювати проти нашої держави", - додав Ігнат.

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив ураження українськими військовими одного із найсучасніших кораблів РФ.

У Росії також офіційно підтвердили пошкодження корабля внаслідок ракетного удару по тимчасово окупованому Криму 4 листопада. Міноборони РФ заявило, що ЗСУ нібито випустили 15 ракет по суднобудівному заводу в Керчі.

Зараз ви читаєте новину «Сигнал для партнерів: Ігнат прокоментував удар ЗСУ по російському кораблю у Керчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі