пʼятниця, 02 грудня 2022 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Серед росіян на фронті ширяться дезертирство та "дружній вогонь": подробиці від ISW 

Серед росіян на фронті ширяться дезертирство та "дружній вогонь": подробиці від ISW 
ISW назвав негативні тенденції росіян на фронті. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські військові в Україні продовжують стикатися з серйозними проблемами на фронті.

Армія противника не лише страждає від поганого забезпечення, а й бореться з високим рівнем дезертирства та відмов воювати. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) 2 грудня.

Аналітики процитували заступника керівника українського Генштабу Олексія Громова. Напередодні він розповів, що ворогові довелося посилити одразу кілька своїх полків на Херсонщині так званими "мобіками". А причиною цього стала велика кількість дезертирів, а також тих самих мобілізованих, які відмовляються йти в бій.

За словами Громова, збільшення кількості дезертирів спостерігається і на Луганщині. Багато бійців-утікачів намагаються перетнути кордон з Росією, але їх десятками затримують спецслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому армія РФ вже не може наступати в Україні: британська розвідка розкрила причини

Як повідомило незалежне росЗМІ Astra, російські війська ось уже понад місяць утримують майже 90 мобілізованих. Вони відмовилися йти на війну у Луганській області. Місцем їхнього ув'язнення став дитячий табір "Берізка" у селищі Макарове на Луганщині.

Інші росЗМІ у Магнітогорську повідомили 29 листопада, що члени сімей місцевих "мобіків", котрі відмовилися воювати, звертаються до прокуратури.

Таким чином вони намагаються зробити все для того, щоб їхніх рідних не повернули на фронт. Відомо, що бійців залишили на фронті, змусивши їх відступити від своїх позицій, але не покинути їх повністю.

Тим часом не припиняється "дружній вогонь" серед російських військових. 24 листопада артилерія ворога обстріляла позиції 1-го армійського корпусу. Це сталося на південно-західній околиці Цукурів на Херсонщині.

Втрати російської армії в Україні перевищили вже 90 тис. вбитих окупантів. За добу 1 грудня лави "200-х" поповнили ще понад 650 російських загарбників, повідомив український Генеральний штаб. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Серед росіян на фронті ширяться дезертирство та "дружній вогонь": подробиці від ISW ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі