пʼятниця, 02 грудня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому армія РФ вже не може наступати в Україні: британська розвідка розкрила причини

Чому армія РФ вже не може наступати в Україні: британська розвідка розкрила причини
Російська армія обороняється в Україні, не маючи можливості наступати. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Посилена логістичними проблемами нестача боєприпасів є одним з головних чинників, що заважає Росії відновити наземні наступальні операції в Україні.

Також потенціал противника для наступу обмежують удари української артилерії по їхніх складах. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 2 грудня з посиланням на свої розвіддані.

Як зазначається, виведення військ Росії із західного берега Дніпра минулого місяця дало Збройним силам України можливість завдати удару по додаткових російських логістичних вузлах та комунікаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти дерибанять гроші та готують мобілізацію місцевих чоловіків ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині

"Ця загроза з високою ймовірністю спонукала російських логістів перемістити вузли постачання, в тому числі залізничні перевантажувальні пункти, далі на південь і схід", – йдеться в огляді.

Зокрема, російським логістичним підрозділам необхідно проводити додаткові трудомісткі вантажно-розвантажувальні роботи із залізничного на автомобільний транспорт. Водночас автомобільні перевезення для постачання російських передових оборонних позицій залишатимуться вразливими для української артилерії, пояснили союзники.

"Нестача боєприпасів у Росії (посилена цими логістичними проблемами), ймовірно, є одним з головних чинників, що обмежує потенціал Росії щодо відновлення ефективних, широкомасштабних наземних наступальних операцій", – додали в огляді.

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 2 грудня, окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій лише на сході України. Ідеться про Бахмутський напрямок. Це одна з найзапекліших точок на карті бойових дій зараз. На Авдіївському напрямку росіяни намагаються покращити тактичне положення. На інших напрямках переважно обороняються.

Зараз ви читаєте новину «Чому армія РФ вже не може наступати в Україні: британська розвідка розкрила причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі