четвер, 22 грудня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ знайшла російського пропагандиста у римо-католицькій церкві

Служба безпеки України повідомила про підозру настоятелю парафії Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви, який заперечував злочини російських окупантів у Бучі.

Затриманий виправдовував збройну агресію Російської Федерації і заперечував воєнні злочини російських загарбників проти українців. Про це СБУ повідомила 22 грудня.

  СБУ не називає прізвища затриманого.
СБУ не називає прізвища затриманого.

"У своїх "промовах" перед вірянами священник називав "постановкою" факти численних вбивств і катувань людей рашистами у Бучі", ‒ пише СБУ.

  Настоятель парафії Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви займався антиукраїнською діяльністю.
Настоятель парафії Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви займався антиукраїнською діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова СБУ прокоментував посиденьки Медведчука з дружиною за яєчнею

Крім цього настоятель закликав не довіряти офіційній інформації українських державних установ і масмедіа про вчинені агресором воєнні злочини.

А навпаки – агітував слухати лише його через те, що він нібито був у Київській області під час тимчасової окупації частини регіону.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду, пише СБУ.

СБУ завершила контррозвідувальні заходи на об'єктах Російської православної церкви в Україні у дев'яти областях. У єпархіях знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ і "методички" голови РПЦ Кирила Гундяєва.

РНБО запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя і колишнього народного депутата Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «СБУ знайшла російського пропагандиста у римо-католицькій церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі