четвер, 05 листопада 2020 18:16

СБУ затримала останнього диверсанта "групи Бергмана", яка підривала мости на Донбасі

СБУ затримала останнього диверсанта "групи Бергмана", яка підривала мости на Донбасі
СБУ затримала останнього бойовика "групи Бергмана", яка у 2014 році підривала мости на Донбасі Фото: ssu.gov.ua

СБУ затримала останнього бойовика "групи Бергмана", яка 2014-го підривала мости на Донбасі. Протягом 2018-2020 років оперативники СБУ затримали інших учасників групи, а також ліквідували кілька закладених ними схронів. Лише один з диверсантів протягом 6 років переховувався в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила мережу проросійських агітаторів і вербувальників

"Затриманий співробітниками Служби безпеки України терорист у червні-липні 2014 року входив до складу диверсійної "групи Бергмана" ("Німця"). Це угруповання підірвало 5 мостів у Луганській і Донецькій областях, ще 4 ‒ замінувало", - повідомляє пресслужба СБУ.

Працівники спецслужби встановили, що останній член групи планує прибути до Луганщини та затримали його одразу після приїзду в Україну. Бойовик вже перебуває під арештом.

Служба безпеки України затримала учасників проросійських терористичних угруповань ДНР і ЛНР, причетних до низки диверсійних актів. За повідомленням на сайті відомства, диверсійна група ватажка Валерія Бергмана на прізвисько "Німець" 2014 року захопила на лисичанській шахті ім. Мельникова 1,2 т вибухової речовини амоніт. Вибухівку терористи використали для підривання 4 мостів у районі населених пунктів Закотне та Сіверськ Донецької області, 2 мостів у містах Лисичанськ та Рубіжне на Луганщині, ще 2 мости у Лисичанську було заміновано.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала останнього диверсанта "групи Бергмана", яка підривала мости на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі